• 01.jpg
  • 2.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 004.jpg
  • 05.jpg
  • 07.jpg
  • 08.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg

Πνευματικό Κέντρο Μανωλιάσσας

 Το Πνευματικό Κέντρο ανεγέργηκε από την αδελφότητα με προσφορές των Μανωλιασσιτών με τη στήριξη της κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η ενοικίαση του καφενείου και η λειτουργία του ξενώνα ξεκίνησε αρχές του 2004.

11

  

 

Το Ιστορικό ανέγερσης του Πνευματικού κέντρου 

Αποσπάσματα από τ'αχνάρια φύλλο 2 και 7

Το Δ.Σ. της αδελφότητας κατόπιν ενεργειών του συνέταξε αίτηση για την παραχώρηση οικοπεδικού χώρου από την κοινότητα και την εκκλησία του χωριού μας με σκοπό την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου στη Μανωλιάσσα. Με την αίτηση του αυτή εξασφαλίζει τα συμφέροντα τριών φορέων: της Κοινότητας, της Εκκλησίας και της αδελφότητας. Το συμφέρον είναι ένα και το ίδιο για όλους τους φορείς. Συμφέρον όλων των Μανωλιασσιτών είναι να γίνει επί τέλους το Πνευματικό Κέντρο. Ας πιστέψουμε στην αναγκαιότητα του κέντρου κι ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανέγερση του. Η αίτηση έχει ως εξής:

αιτηση

 

 

 Το Πνευματικό Κέντρο έφυγε από το όνειρο, τη φαντασία, τα χαρτιά και γίνεται μία απίστευτη πραγματικότητα. Είναι ένας σταθμός στην ιστορία της Μανωλιάσσας. Είναι ένα σημαντικό γεγονός και δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε αλλά ούτε και να θριαμβολογήσουμε. Δεν είναι θέμα για εκμετάλευση από κανένα, ούτε φορείς, ούτε πρόσωπα. Το Πνευματικό Κέντρο είναι υπόθεση όλων των Μανωλιασσιτών. Πραγματοποείται με την αγάπη και συμπαράσταση όλων ανεξαιρέτως χωρίς καμμία διάκριση. Είναι κοινός αγώνας, κοινό το χρέος για την προκοπή της Μανωλιάσσας. Ο καιρός διαβαίνει, η Μανωλιάσσα πορεύεται προς το αύριο. Οι Μανωλιασσίτες ενωμένοι και δυνατοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, οραματίζονται, ελπίζουν και διμιουργούν.

Διμιουργούν καλύτερες προυποθέσεις για την ζωή στο χωριό. Το πνευματικό Κέντρο όχι μόνο θα αποτρέψει τον μαρασμό, αλλά θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Μανωλιάσσα. Η επιτυχία μιας κοινωνίας εξαρτάται από την ποιότητα ζωής και το βιοτικό της επίπεδο. Σήμερα έχουμε στο χώρο της πλατείας, δίπλα στον Άη Γιώργη ένα σκελετό από τσιμέντο και σίδερα, αύριο θα είναι το κόσμημα, η κυψέλη μας και το σπίτι μας. Σύντομα οι εργασίες θα προχωρήσουν. Συνεργείο από πετράδες θα αναλάβει το σκάλισμα και το χτίσιμο της πέτρας στο ισόγειο, άλλο συνεργείο συγχρόνως θα χτίζει τα τούβλα στον 1ο όροφο. Η πρόοδος των εργασιών θα εξαρτηθεί από τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων των Μανωλιασσιτών. Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια σημασία αυτού του έργου και να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας στην ολοκλήρωση του. Δεν απομένει τίποτα άλλο παρά μόνο όλοι μας να κάνουμε το Πνευματικό Κέντρο και προσωπική μας υπόθεση. Αν αγαπάμε πραγματικά τη Μανωλιάσσα ευκαιρία να το αποδείξουμε τώρα.
   Την ημέρα των ΒαΪων, 24 Απριλίου μετά τη Θεία Λειτουργία, διαβάστηκε η ευχή για ντη θεμελίωση του Πνευματικού Κέντρου από τον πρεσβύτερο Π. Κων/νο και τον πρωτοπρεσβύτερο Π. Βασίλειο. Μια τέτοια μέρα γιορτινή, στιγματίζεται από το όραμα και την επιθυμία των Μανωλιασσιτών να ζήσουν καλύτερα. Χαρά γιατί επιτέλους μπαίνουν οι βάσεις του Πνευματικού Κέντρου και αξιώνονται να το βλέπουν να ορθώνεται. Ευχή όλων μας να αξιωθούμε γρήγορα να βρεθούμε και ν' ακούσουμε την ευχή των εγκαινείων.
 
Απόσπασμα από τ'αχνάρια φύλλο 22
 pneumatikokentro
© 2024 Μανωλιάσσα.