• 01.jpg
  • 2.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 004.jpg
  • 05.jpg
  • 07.jpg
  • 08.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg

Αδελφότητα Μανωλιασσιτών Αθηνών "Ο Άγιος Γεώργιος"

Στις 16/3/1976 υπογράφτηκε το καταστατικό σύστασης της Αδελφότητας.

Ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε  η Αδελφότητα όπως αυτός αναφέρεται στο καταστατικό είναι: η ηθική εξύψωση των μελών, η ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους και η λήψη κάθε μέτρου για την  υλική, ηθική και κοινωνική υποστήριξη κάθε Μανωλιασσίτη που θα έχει ανάγκη. Ακόμα η ένωση και η επικοινωνία των μελών της Αδελφότητας με σκοπό την επίλυση κάθε ζητήματος που αναφέρεται στην υλική και πνευματική πρόοδο της Μανωλιάσσας.

Τα ιδρυτικά μέλη της Αδελφότητας έτσι όπως αναφέρονται στο καταστατικό είναι: Χρόνης Γ. του Στ. Γιωτάκης Χαρίλαος του Γ.,Μπέλλος Κίμων του Δ.,Ντάφλος Κ. του Β.,Γιωτάκης Χρ. του Κ.,Γιωτάκης Ναπ. του Κ., Γιωτάκης Θεόδ. του Κ.,Γιωτάκης Θωμάς του Κ.,Γιώτης Παν.του Κ.,Γιωτάκης θεόδ. του Κ.,Γιώτης  Ελευθέριος του Στ.,Γούσης Δημήτριος του Αν., Ζήκος Δημ. του Φ., Ζήκος Ε. του Φ., Μπέλλος Π. του Δ., Ντάφλος Θεόφ. του Ζ., Νάκος Σταύρος του Ι., Παπαθανασίου Δ. του Λ., Μπέλλος Ε. του Α., Γιωτάκης Ν. του Β., Τζίμας Μ. του Κ., Ίσκος Γ. του Β. Γιωτάκης Π. του Γ.,Μπέλλος Θ. του Γ., Νίκου Λ. του Ι., και Λιόντος Π. του Ηλ.

Πρόεδροι διετέλεσαν οι: Γιωτάκης  Χρήστος Κ., Γιωτάκης Χαρίλαος Γ.Χρόνης Γ.Σ., Γιώτης Ελευθέριος Σ.,Μπέλλος Κίμων Δ.,Γιωτάκης Ν. Β., Γιωτάκης Χρήστος Κ., Νίκου Δημήτριος Λ.,Νάκος Σταύρος Ι.,Ίσκος Κωνσταντίνος Β.Γιωτάκης Κωνσταντίνος Π., Λιόντος Αναστάσιος Π., Λιόντος Ηλίας Π., Πέτρου Ευάγγελος του Ν., Χρυσούλα Ν. Γιωτάκη και Χρήστος Γ. Γιωτάκης.

Η Αδελφότητα βοήθησε κατά καιρούς την κοινότητα, το δημοτικό σχολείο και βραβεύει τους μαθητές και σπουδαστές.

Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Αδελφότητας μέχρι σήμερα, είναι η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Μανωλιάσσας με τη συμπαράσταση όλων των φορέων: Εκκλησίας, Κοινότητας, Πολιτιστικού Συλλόγου και όλων των Μανωλιασσιτών, η ίδρυση Τράπεζας Αίματος Μανωλιασσιτώνη έκδοση της εφημερίδας «τ’αχνάρια»η καθιέρωση στο χωριό του θεσμού των εκδηλώσεων «Μανωλιασσίτικα».

 Επίσης απήχηση είχε και η πρόταση της Αδελφότητας   Αντί για στεφάνι... Πνευματικό κέντρο 

Κάθε φορά που χάνεται ένας συνάνθωπος μας, η Αγία Κυριακή γεμίζει με στεφάνια. Τιμούμε τον θανόντα και με λίγα λουλούδια, ένα κλαδί δάφνης, έστω και με ένα στεφάνι από όλους. Μαζί με τον μαρασμό των λουλουδιών χάνεται και ένα σεβαστό ποσό χρημάτων, όταν κάθε στεφάνι κοστίζει 10.000. Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα έξοδα για αγορά στεφανιών είναι περιττά και χαμένα. Αντί λοιπόν να χάνονται το Δ.Σ. της αδελφότητας προτείνει, ναα συγκεντρώνονται για την ενίσχυση της ανέγερσης του Πνευματικού κέντρου Μανωλιάσσας. Ελπίζουμε αυτή η πρόταση να βρει την αναμενόμενη απήχηση.
 

Φωτογραφίες των Ημερολογίων που εξέδωσε η Αδελφότητα Μανωλιασσιτών

 

Σε μορφή pdf 

 κάντε κλικ στα εξώφυλλα για να τα ανοίξετε


Τ'αχνάρια 74Τ'αχνάρια 74Τ'αχνάρια 74Τ'αχνάρια 74Τ'αχνάρια 74

 

 

 

 

 

 

Και σε μορφή γκαλερί κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση 

Έτος 1994  

Έτος 1995

Έτος 1999

Έτος 2000

Έτος 2008

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

 

 

© 2022 Μανωλιάσσα.