Έκθεση Παλαιών Αντικειμένων

Φωτογραφικό υλικό απ' την Αργυρούλα Ίσκου Απ' τα Μανωλιασσίτικα του 2017

κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

 

Η Αργυρούλα Ίσκου μας έγραψε το 2017:

Μανωλιάσσα, Αύγουστος 2017

Φέτος στο χωριό μας δεν κάναμε πανηγύρι. Όμως έγιναν κάποιες εκδηλώσεις, που έκαναν τους συγχωριανούς μας να βγουν από τα σπίτια και να διασκεδάσουν.

Μία πολύ ωραία εκδήλωση έγινε με την έκθεση παλαιών αντικειμένων, η οποία εγκαινιάστηκε στις 12/8/2017, στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, παρουσία πολλών συγχωριανών και κυρίως πολλών παιδιών και παρέμεινε ανοιχτή για αρκετές ημέρες, ώστε να την επισκεφθούν όσοι περισσότεροι μπορούσαν.

Η Έκθεση αυτή ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα δάσκαλο Ελευθέριο Ν. Κολιό.

Τα περισσότερα αντικείμενα που εκτέθηκαν ανήκαν στον Αναστάσιο Α. Γούση, ο οποίος στη συνέχεια τα δώρισε στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με την προοπτική και την ευχή κάποια στιγμή να κοσμούν ένα μουσείο λαϊκής τέχνης στο χωριό μας.

Εκτέθηκαν και παλαιά αντικείμενα που ανήκουν στην Εκκλησία

Εκθέματα προσέφεραν επίσης και άλλοι συγχωριανοί μας ως εξής αλφαβητικά :

Αντιγόνη Π. Γιωτάκη, Βασίλειος Α. Γιωτάκης , Κων/νος Ι. Γιωτάκης, Κων/νος Α. Λιόντος, Γεώργιος Π. Μπέλλος, Πολύκαρπος Ε. Μπέλλος, Θέμης και Δημήτριος Νίκος, Αγαθοκλής Γ. Παπαθανασίου, Γεώργιος Β. Τζίμας.

Βιβλία του εκλιπόντος δασκάλου προσφέρθηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανωλιάσσας από την κ. Μαρία- χήρα του Ελευθερίου Κολιού.

Πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Μανωλιάσσας Αλέξιος Ι. Γούσης και ο Ζαχαρίας Χ. Νίκος, καθώς και οι Βασίλειος Α. Γιωτάκης μαζί με την κόρη του, Κων/νος Δ. Νίκος, Ευαγγελία Ε. Κολιού-Κλούρα, Σοφία Γ. Τζίμα, Γρηγόρης Α. Γιωτάκης, Ιωάννα Κ. Νίκου και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Α. Γούσης.

Η όλη προσπάθεια έγινε σε λιγοστό χρόνο και την επιμέλεια της καταγραφής, της κατηγοριοποίησης, της χωροθέτησης και της παρουσίασης της έκθεσης είχε η Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός Αργυρούλα Χ. Ίσκου.

© 2022 Μανωλιάσσα.